Αρθρογραφία

Τενοντίτιδα

Ένας πολύ συχνός τραυματισμός που μπορεί να χτυπήσει την ¨ πόρτα ¨ στον καθένα μας , είναι οι τενοντίτιδες .
Read more...

Ψύξη, ο μπελάς του καλοκαιριού

Πόσες φορές άραγε δεν έχουμε βιώσει οι ίδιοι ή έχουμε ακούσει μόνο ( οι πιο τυχεροί ) από φίλους και γνωστούς ότι υποφέρουν από ¨ψύξη ¨ .

Read more...

Καθημερινές απορίες για την οσφυαλγία

Ένα πολύ συνηθισμένο σύμπτωμα το οποίο τώρα που ο καιρός δροσίζει σιγά – σιγά , μπορεί να είναι ακόμα πιο συχνό είναι ο πόνος στην μέση , κοινώς οσφυαλγία .

 

Αυχενικό Σύνδρομο

Ο όρος Αυχενικό Σύνδρομο χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις παθήσεις τις Αυχενικής Μοίρας της Σπονδυλικής Στήλης (Α.Μ.Σ.Σ.).Δεν αποτελεί πάθηση, αλλά περιγράφει μια σειρά από συμπτώματα στην περιοχή του αυχένα καθώς και στην εν γένει γύρω περιοχή τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν πόνους στον αυχένα, δυσκαμψία, αντανακλώμενους πόνους, νευραλγίες, πονοκεφάλους και ζάλη, πόνο στον ώμο, στον βραχίονα ή και στο χέρι, περιορισμένη κινητικότητα της αυχενικής μοίρας, αδυναμία, μουδιάσματα, μειωμένα αντανακλαστικά στα άνω άκρα.

Read more...

Ασκήσεις στη θάλασσα

Είμαστε πλέον στην καρδιά του καλοκαιριού και όλοι επιδιώκουμε να ξεφύγουμε από την καθημερινή ρουτίνα , με προορισμό την αγαπημένη μας θαλασσίτσα .Πέρα όμως από την ηρεμία και την γαλήνη που μας προσφέρει ένας freddo με θέα τα καταγάλανα νερά , η θάλασσα έχει πολλά θεραπευτικά οφέλη τα οποία μπορούμε να εκμεταλλευτούμε χωρίς να σπαταλήσουμε πολύ χρόνο και κόπο .

Read more...

Ρήξη Πρόσθιου Χιαστού

Η ρήξη του πρόσθιου χιαστού αποτελεί έναν από τους συχνότερους και σοβαρούς τραυματισμούς σε αθλήματα επαφής, όπως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ αλλά και σε σπορ που επιβάλλουν την άρθρωση του γόνατος σε βίαιες στροφές, όπως το σκι .

Read more...

Διαταραχές Πυελικού Εδάφους και Ακράτεια

Ακράτεια ούρων σε νεαρές γυναίκες. Υπάρχει λύση !!!

Πολλές φορές έπειτα από βήχα, φτέρνισμα ή έντονο γέλιο , παρατηρείται απώλεια ούρων, φαινόμενο συχνό συνήθως στις γυναίκες και κυρίως στις νέες μητέρες .

Read more...